Koffiesplitje

Al het lekkere van een split ijsje maar dan in een volwassen jasje! Zoet vanille schuim en daaronder proef je de romige sinaasappel hints die je kent uit het splitijsje van vroeger. Alleen dan nu met een volwassen afdronk van zachte bourbon en het rijke van koffie.

 

Benodigdheden: 

een kidde/siphon, ijsblokjes

50 ml bourbon

200 ml Bakkie Bruis perzik, sinaasappel en Nederlandse vanille 

1 eiwit

30 ml vanille siroop 


Optioneel: 

gedroogde cascara of mooi poeder zoals sinaasappel of koffie


Serveerstijl:

een longdrink glas of wijnglas zoals wij in de foto hebben gebruikt


Methode:

  1. Maak het schuim door 1 eiwit, 30 ml siroop en 50 ml water in een kidde te doen. Doe hier 1 slagroom patroon op en bewaar in de koelkast.
  2. Bouw in een longdrink je cocktail met ijsblokjes en daarop de bourbon
  3. Giet de Bakkie Bruis perzik, sinaasappel en Nederlandse vanille op de bourbon
  4. Doe het schuim op de cocktail en garneer met poeder of schaaf hier een tonkaboon over