Type and press Enter.

gratis verzending op bestellingen vanaf €70

FAQ

Wat is een Bakkie Bruis?

Een totaal nieuw en experimenteel idee wat begonnen is met een stage over cold drip coffee. We gebruiken extreem goede koud gezette koffie, wat lekkere ingrediënten zoals zure kersen, een heel klein beetje suiker en bruiswater. Hiermee maken we onze unieke smaakervaringen in een flesje.

Wat is cold drip coffee?

Cold drip koffie is koffie die wordt gezet door ijswater druppeltje voor druppeltje over versgemalen koffiebonen te laten vallen. Hierdoor neemt elke druppel alle smaken van de koffie op. Dit geeft een hele rijke en complexe koude koffie. Maar goed ook, want dit proces is heel kostbaar omdat het 10-16 uur kan duren voordat de koffie is doorgelopen. Niet voor elke ochtend dus…. Je zou er maar op moeten wachten met je morning mood.

Maar wat is dan cold brew?

Cold brew koffie is een ander proces om koude koffie te zetten. Hierbij wordt de koffiegrond gedumpt in koud water en daarna gezeefd. Dit is een makkelijker proces om thuis uit te voeren en een leuke eerste stap naar koude koffie. De smaak die vrijkomt is vrijwel altijd chocolade achtig maar heeft verder geen diepte. Jammer want koffiebonen hebben veel meer te bieden dan alleen chocoladetonen.

Is Bakkie Bruis gezond?

Nou, wij vinden een glaasje water gezond. Of een stuk broccoli. Bakkie’s Bruis zijn drankjes waar je van moet genieten. Het is bedoeld voor leuke genietmomenten. Echter; Bakkie Bruis kers Ethiopië bevat 4,13 gram suiker per 100 ml. Als je dat vergelijkt met een flesje karamelgekleurde frisdrank met een rood etiket of een blauw zilver blikje met een stier erop waar in beide ongeveer 11 gram suiker per 100 zit is dat toch wel hele andere (ongezoete) koek.

Is Bakkie Bruis duurzaam?

Al sinds dag 1 proberen wij alles zo duurzaam mogelijk te doen. Wij hebben oog op de toekomst en op de planeet. Wij kijken goed naar de oorsprong van onze ingrediënten en proberen altijd de meest duurzame keuzes te maken. Dit zit in ons DNA. Een van de eerste dingen die we willen verwezenlijken is een goed statiegeldsysteem. Naar mate we groter worden willen we steeds meer stappen zetten om duurzame impact te maken op de markt.

Kan je cocktails maken met Bakkie Bruis?

Jazeker! Bakkie Bruis verleent zich erg goed voor cocktails. Er zijn verschillende cocktailbars mee aan de slag in het land. Sommige hebben een prachtige twist op een klassieke Americano gemaakt; met Nederlandse vermout en bitters. Wat voor een elegante en complexe cocktail zorgt die een hele lekkere afdronk geeft. Ondertussen maakt een andere cocktailbar een volwassen alcoholische koffie-kersen-witte chocolade milkshake met Bakkie Bruis. Heel anders maar ook bizar lekker! Voor meer cocktailinspiratie kan je kijken op www.bakkiebruis.nl/journal en als je zelf een (thuis)bartender bent met een goed recept mag je altijd contact met ons opnemen.

Is Bakkie Bruis bedoelt voor de middag?

Een Bakkie Bruis is vooral bedoelt voor als de zon lekker schijnt, je een goed gesprek hebt, iets bijzonder wilt drinken of inderdaad als je in de ochtend een havercappuccino hebt gehad en zin hebt in een koffietje die verfrissend maar toch complex is. Bakkie Bruis is perfect voor de middagen en (late) avonden.

Hoe kan ik als influencer een samenwerking aangaan met Bakkie Bruis?

Je kan ons bereiken via Instagram, TikTok of een mail sturen naar info@bakkiebruis.nl . We werken graag samen met alle creatieve content creators en andere creatieve initiatieven.

Andere samenwerkingen?

Voor horecaondernemers en andere zakelijke bestellingen hebben wij een B2B pagina www.bakkiebruis.nl/zakelijk en voor andere zaken kan je altijd een mail sturen naar info@bakkiebruis.nl